В Свищов популяризираха резултатите от успешен проект по програмата Interreg V-A Румъния-България

Мисия

10-07-2019, 16:08

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

На срещата присъстваха изп. Директор на Регионалният офис Николета Минку и кметът Генчо Генчев

Изпълнителният директор на Регионалния офис за Трансгранично сътрудничество Кълъраш за границата Румъния-България Николета Минку изпрати благодарствено писмо до кмета на Свищов Генчо Генчев, в което изрази искрени благодарности и уважение за вниманието и подкрепата, която Общината оказа на Регионалния офис при организирането на посещение в Свищов.

Посещението на място бе с цел популяризиране на проекта ROBG-174 „Вашето здраве има значение! – Модернизация на болниците в Зимнич и Свищов“, който двата града реализираха по програмата за Трансгранично сътрудничество Interreg V-A Румъния-България.

На срещата, която се проведе в Зала 1 на община Свищов, присъстваха представители на Регионалният офис за Трансгранично сътрудничество Кълъраш за границата Румъния-България начело с изпълнителния директор Николета Минку, екипите на съвместния проект от двете страни на река Дунав и кметът на Свищов Генчо Генчев, който сподели задоволството си от възможностите, които се предоставят по  Програмата Interreg. Градоначалникът подчерта положителните резултати, които вече са факт за свищовското болнично заведение, след реализираната модернизация. Той благодари на екипите по проекта, на г-жа Николета Минку и на ръководителя на съвместния секретариат Богдан Мушат за добрата съвместна работа, като си пожелаха ползотворно сътрудничество и в други бъдещи проекти.

С реализирането на проекта „Вашето здраве има значение! – Модернизация на болниците в Зимнич и Свищов“, МБАЛ Димитър Павлович – гр. Свищов се сдоби с високотехнологична апаратура. Бяха доставени и вече работят компютърен томограф и реаномобил от най-ново поколение, с които се осъществява комплексна и висококачествена диагностика, което е изключително важно за ефективността на свищовското лечебно заведение. Общата сума, която усвои община Свищов е в размер на 763.231.29 евро, като освен модерната апаратура, по проекта бяха вложени средства за ремонт и реконструкция на помещението, в което е инсталиран томографа, обмяна на опит и други свързани с проекта дейности.

Реализирането на проекта вече допринася за постигане на по-голяма ефективност при оказване на спешна медицинска помощ, висококачествена диагностика и равен достъп до болничната медицинска помощ.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)