С нова апаратура за образна диагностика се сдоби болницата в Свищов

Мисия

11-07-2019, 11:00

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Средствата са от дарение на Ротари клуб и от бюджета на лечебницата

В Отделението по образна диагностика на МБАЛ « Д-р Димитър Павлович» в Свищов бе доставен, инсталиран и въведен в употреба едноглав инжектор SALIENT SH с дистанционен монитор за управление, производство на Bayer Medical Care. Придобиването на инжектора цели да повиши диагностичните възможности на компютърния томограф, осигурен на лечебното заведение по проект „ Вашето здраве има значение! – Модернизация на болниците в Свищов и Зимнич“. По този начин лечебното заведение ще осигурява една още по-прецизна, високоспециализирана и отговаряща на съвременните медицински стандарти диагностика.

Средствата за закупуване на инжектора са осигурени, както следва: 8 761,90 лв. под формата на дарение от Ротари клуб Свищов и 16 438,10 лв. от собствени средства на лечебното заведение.

Възможностите, които новият томограф предоставя /след сключен договор с НЗОК и за извънболнична диагностика/, осигуряват допълнителни приходи, които допринасят за стабилизиране финансовото състояние на лечебното заведение. Усилията на ръководството на болницата и общинското ръководство за модернизиране на базата и обучение на персонала, както и проявеното разбиране на национално ниво, изразено чрез увеличения финансов ресурс, категорично допринасят за положителни резултати във финансовия баланс на МБАЛ « Д-р Димитър Павлович» - гр. Свищов.

Съгласно предварителен финансов отчет към 30.06.2019 г. лечебното заведение е на печалба от 40 хил. лева, спрямо 233 хил. лева загуба за същия период на 2018 г.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов