„Работна Мецана” ще гостува на Международния фестивал „Лято, кукли и приятели” във Велико Търново

Велико Търново Лайф

11-07-2019, 12:02

Снимка:

организатори

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Гостува театърът в Силистра

На 13 юли, събота, от 11.00 часа на открита сцена  „Арт лято” до паметника „Асеневци” във Велико Търново, Театър ВЕСЕЛ ще бъде домакин на на поредния спектакъл от програмата на Международния театрален фестивал „Лято, кукли и приятели”. Входът е свободен.        

Силистренският театър ще представи спектакъл по класически текстове от Леда Милева – „Работна Мецана”.  Постановката е дело на Теодора Попова, сценографията – на Диана Узунова, а музиката – на Гергана Василева. В спектакъла участват  Мима Дапкова, Станислав Георгиев и Елена Кешишева.

В една детска пиеса може да има и поука за възрастни…  В посланието към децата се отправя молба: „Помагайте на своите майки!” Ако пък децата не могат, поне да им благодарят за грижите. Това е послание и към част от порасналите вече деца. Второто послание пък е към майките: „Не е възможно да се справиш с всичко!” Всеотдайна майка е Мецана. Иска всичко да е в ред… Тя е и добър приятел. Но желанието ѝ да помага на всички ѝ изиграва лоша шега.                                                  

Международният театрален фестивал „Лято, кукли и приятели”, организиран от Куклен театър ВЕСЕЛ, се реализира с финансовата подкрепа на Община Велико Търново и Министерството на културата.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)