В Павликени направиха първа копка на нови площадки за игра в Детската ясла

Велико Търново Лайф

13-07-2019, 15:00

Снимка:

община Павликени

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Общият размер на инвестицията е 121 959 лева

Началото на строителството на нови детски площадки за игра поставиха кметът на Община Павликени инж. Емануил Манолов и Емил Иванов от фирма “Стройко” ООД. Те направиха първата копка по проект «Изграждане на четири броя детски площадки със съоръжения: достъпна среда и благоустройство на дворното пространство на Детска ясла Павликени”, съфинансиран от «Красива България» и бюджета на община Павлинени. Общият размер на инвестицията е 121 959 лева, от които 55 491 лева са финансиране от МТС .

„Нашите деца ще имат нови уютни, красиви и сигурни кътове, където ще се забавляват на воля. Наша основна цел е да осигурим за подрастващите именно сигурността и спокойствието, което са им нужни, за да растат здрави и щастливи в своя роден град. Вече изградихме такива детски площадки в дворовете на всички детски градини в града и сме убедени в ползата от тях“, каза по време на официалната церемония по първата копка градоначалникът.

В разработения инвестиционен проект се предвижда създаването на нова алейна мрежа. Предвидено е да се изградят четири площадки за игра с ударопоглъщаща синтетична настилка. Непосредствено до всяка площадка ще се изгради и по един пясъчник. Проектът включва и подмяна на част от настилката от тротоарни плочи около сградата, тъй като на места тя е силно амортизирана. Ще се реновират и алеите от входовете откъм улиците от север и юг до сградата на яслата.

Планирано е и създаване на лесно достъпна среда за ползвателите на услугите в детската ясла. В момента достъпът до входовете се осъществява единствено чрез открити стълби.

 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)