30 автомобила стартират в Планинското състезание „Раховец Лясковец 2019”

Спорт

13-07-2019, 14:25

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Днес участниците и техните автомобили преминаха административно-технически преглед

30 автомобила ще застанат утре на старта на седмото издание на Планинското състезание „Раховец Лясковец 2019”. Една трета от състезателите ще направят дебют в надпреварата.

Състезанието е ІV кръг от Националния шампионат по планинско изкачване. Организатори на Планинското състезание са Автомобилна федерация на България, Общините Горна Оряховица и Лясковец и СККА „Етър Рейсинг”.

Днес участниците и техните автомобили преминаха административно-технически преглед в Горна Оряховица. Състезанието бе официално открито от кмета на Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев, който пожела на пилотите безаварийно каране и успешно представяне в надпреварата. Състезателите бяха приветствани и от кмета на Община Лясковец д-р Ивелина Гецова, която ги увери, че и тази година са осигурили много добри условия по трасето и пожела успех на всички. Официален гост бе и президентът на АФБ Камен Михайлов.

След откриването, състезателите, водени от пилотираща кола, бяха изведени до състезателното трасе в Лясковец, където ще се проведат тренировките в три манша.

Същинската надпревара е утре, когато автомобилите ще се състезават по пътя от стадиона до манастира „Св. Св. Петър и Павел”.

Тази година шампионатът ще се проведе по нов правилник. В деня на старта, състезателите ще направят един тренировъчен манш, който ще започне от 10.00 ч. Това им дава възможност да пробягат и да опитат трасето в самия ден на надпреварата. Дължината на трасето е 3 350 м и е едно от най-атрактивните и най-техничните в България. То е напълно подготвено и обезопасено. Много стриктно ще се спазват мерките за безопасност. По цялата му дължина са определени зони за зрителите и зони, забранени за публика. Взети са всички мерки за сигурност.

Стартът на състезанието ще бъде даден в неделя в 11.00 ч. Награждаването на победителите ще се състои в района на стартовата линия.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов