Руският балетмайстор Гемидинас Таранда репетира с деца от Велико Търново и Горна Оряховица

Велико Търново Лайф

13-07-2019, 18:10

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Мастър класът бе в историческото читалище "Надежда"

10 деца от балетни школи във Велико Търново и Горна Оряховица имаха днес редкия шанс да проведат балетна репетиция с художествения ръководител на Руския имперски балет Гедиминас Таранда.

Мастър класът бе в историческото читалище "Надежда" в старата столица и продължи два пъти повече от планираното време. В урока участва и дъщерята на известния артист Даймънд, която също танцува в световноизвестната руската трупа.

Малките балерини се бяха сериозно подготвили за репетицията и впечатлиха Гедиминас Таранда с потенциала и уменията си. Децата бяха насърчен да продължат да се занимават с балетното изкуство и получиха покана за разходка зад кулисите на фестивала „Сценана вековете“ на крепостта Царевец и среща с целия Имперски руски балет непосредствено преди спектакъла им "Лебедово езеро".

Гедиминас Таранда сподели, че иска следваща година да постави  на откритата сцена  на Царевец „Половецки танц“ от операта „Княз Игор“. „Спектакълът ще  е изключителна симбиоза между общо изпълнение на  балет, хор и оркестър. Имам идея за грандиозно шоу  коне, огньове и още много ефекти“, разказа за творческите си планове руският балетмайстор.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов