В Габрово започва международният баскетболен камп - velikotarnovo.utre.bg

В Габрово започва международният баскетболен камп

15 юли 2019, 08:00 | Мария Христова
  • Снимка:
    община Габрово

Лагерът събира около 700 участници

За четвърта поредна година, в продължение на две седмици, Габрово отново ще е баскетбол. Водещи треньори от България, САЩ, Италия, Испания, Англия, Ирландия, Република Северна Македония, Румъния, Украйна, Норвегия, Холандия и Литва ще обучават младите баскетболни надежди. Лагерът се утвърди като най - мащабното лятно баскетболно събитие и събира около 700 участници от страната и чужбина. 

На 16, 17 и 18 юли ще се проведе традиционния турнир "Христо Донков", в който ще участват националните отбори до 16 години на Румъния, Република Северна Македония и Украйна. Те ще се изправят срещу смесен отбор от най - добрите и изявени участници от баскетболния камп. 

Едно от най - чаканите и зрелищни събития - Турнирът по Streetball 3X3 ще се проведе на площада пред Община Габрово на 18, 19 и 20 юли. 

В рамките на кампа, националният отбор по баскетбол на колички, ще проведе своята подготовка и контролни срещи за Европейското първенство, което ще се състои в София. На 22 и 23 юли ще бъде първата контролна среща срещу сборния отбор на Босна и Херцеговина, а на 24 и 25 юли националният ни отбор ще играе срещу Румъния.

 



Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета