Девет отличия за Клуб „Асеневци“ от Държавния личен шампионат по вдигане на тежести - velikotarnovo.utre.bg

Девет отличия за Клуб „Асеневци“ от Държавния личен шампионат по вдигане на тежести

16 юли 2019, 13:09 | Мария Христова
  • Снимка:
    личен архив

При жените Янка Димитрова взе три бронзови медала в категория до 55 килограма

Девет отличия спечелиха състезателите на Клуба по вдигане на тежести „Асеневци“ от Държавния личен шампионат, съобщи треньорът Тодор Тодоров. Надпреварата се проведе в Хасково, където великотърновските щангисти покриха високия норматив, изискван от Федерацията, за да участват в класирането в категориите си.
При жените Янка Димитрова взе три бронзови медала в категория до 55 килограма. Тя постигна 59 кг в изхвърлянето и 75 кг в изтласкването.
Андрей Лалев също е с три трети места при мъжете до 55 кг. Неговите резултатите са 73 кг в изхвърлянето и 95 кг в изтласкването.
Отлично дебютно представяне направи Ивет Кундевска при девойките до 20 години, където в категорията си до 64 кг е с два сребърни и един бронзов медал. В изхвърлянето великотърновката е трета с 47 кг, в изтласкването и двубоя се подреди втора, като изтласка 62 кг.
При 17- годишните кадети Филип Христов се подреди шести в двете дисциплини и в двубоя в категория до 73 килограма. В изхвърлянето той закова щанга от 70 кг, а в изтласкването от 85 кг.
Преди първенството състезателите на „Асеневци“ участваха в първия мемориал в памет на легендарния треньор Иван Абаджиев, организиран от Община Бургас и местния клуб „Черноморец“.
Янка Димитрова, Ивет Кундевска, Филип Христов и Пламен Проданов се представиха на ниво и донесоха на клуба четири купи за призови класирания.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета