Четири училища и една детска градина в община Велико Търново стават средищни - velikotarnovo.utre.bg

Четири училища и една детска градина в община Велико Търново стават средищни

16 юли 2019, 14:56 | Мария Христова
  • Снимка:
    архив

Те са в Церова кория, Самоводене, Балван и Дебелец

Четири училища и една детска градина на територията на община Велико Търново да бъдат включени в списъка на средищните учебни заведения в страната. Това е предложението на общинската администрация, което ще бъде разгледано на предстоящото заседание на Великотърновския общински съвет на 25 юли.

За средищни училища се предлагат Основните училища „П.Р.Славейков” – с. Церова кория, „Христо Смирненски” – с. Самоводене, „Св. Иван Рилски” – с. Балван, „Д-р Петър Берон” – Дебелец. В списъка на средишните детски градини е предложена детска градина „Детски свят” в с. Церова кория.

На сесията се предлага и училището в с. Церова кория да влезе в списъка на защитените училища. В него се обучават малчугани и от селата Къпиново, Миндя и Пчелище. Там школата бяха закрити преди десетилетия. ОУ „П.Р.Славейков” в Церова кория разполага с много добра материално-техническа база – физкултурен салон, стол с кухненски блок, два компютърни кабинета, добре поддържан училищен двор. През настоящата учебна 2019/2020 г. в него ще се учат 23-ма ученици, разпределени в 4 паралелки.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета