30 студенти от престижни британски университети са на стаж във ВТУ - velikotarnovo.utre.bg

30 студенти от престижни британски университети са на стаж във ВТУ

17 юли 2019, 11:16 | Мария Христова
  • Снимка:
    ВТУ

Обучението бе открито от ректора проф. Христо Бонджолов

Тридесет студенти, които следват в престижни британски университети, но са от различни държави, и тази година избраха Философския факултет на Великотърновския университет, за да проведат своя летен стаж. 17 от тях вече приключиха обучението си, а 14 започват от днес своя образователен курс.

В зала „Европа“ на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ ректорът проф. д-р Христо Бонджолов се срещна с втората група британски студенти и откри официално техния летен стаж.

„Здравейте! Много се радвам да ви посрещна днес тук при нас. В момента Великотърновският университет е домакин на друго голямо събитие – 42. Международен летен семинар по български език и култура, в който участват около 100 участници от 36 държави. Това е различен формат, в който също сте добре дошли през следващата година. Ние вече имаме опит с ваши колеги, които бяха на стаж във Великотърновския университет. Изключително доволни сме от ползотворното сътрудничество и от резултатите, които постигате по време на летния стаж. Надявам се да изкарате незабравими дни в нашия невероятен град. Пожелавам ви успешен стаж!“, каза в приветствието си към младите хора проф. Хр. Бонджолов.

Инициативата е на българската студентка в Лондонския университет Мирела Великова и се провежда с подкрепата на Община Велико Търново.

Британските студенти идват в Университета на обучение по четири основни модула на научната област „Психология на социалната работа“.

По време на своя летен стаж, освен обучителните дейности с преподаватели от катедра „Психология“ на Философския факултет на ВТУ, студентите от Великобритания посещават местни социални институции и се включват като доброволци в работата с потребители на социални услуги (деца и възрастни лица).

В края на срещата беше преподписан договорът между Великотърновския университет и „International future challengers limited“, в който са включени нови клаузи, които ще допринесат за разширяването и надграждането на това ползотворно сътрудничество.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета