Деца от 6 селища проведоха занимания с великотърновските полицаи - velikotarnovo.utre.bg

Деца от 6 селища проведоха занимания с великотърновските полицаи

17 юли 2019, 11:44 | Мария Христова
  • Снимка:
    областна дирекция на МВР

  • Снимка:
    областна дирекция на МВР

Малчуганите научиха правата и задълженията си

В рамките на инициативата Лятна детска полицейска академия 2019 г.

Само за ден служители от различни структури на Областната дирекция на МВР – В. Търново проведоха теоретични и практични занимания с деца от селата Арбанаси, Шереметя, Малки чифлик, Присово, Пчелище и гр. Дебелец.
Заниманията, в рамките на инициативата Лятна детска полицейска академия започнаха сутринта на специализираната площадка по пътна безопасност в с. Балван. Там малчугани от селата Малки чифлик, Арбанаси и Шереметя си припомниха основните правила по пътната безопасност, безопасните места за игра и правилното возене в превозно средство. След това те имаха възможност да демонстрират майсторско управление на велосипед. Водач на служебно куче им разказа в кои случаи се прибягва до помощта на четириногите полицаи, как се обучават и как да реагират при нападение от бездомно куче на улицата. Накрая малчуганите разгледаха отблизо оборудването на патрулния автомобил.   
След това полицейските екипи посетиха децата в селата Присово, Пчелище и гр. Дебелец. Там бяха проведени лекции, касаещи вредата от наркотичните вещества и как да разпознават различните видове наркотици, действия при бедствия и аварии и си припомниха телефона за спешни повиквания, при какви случаи се използва и как трябва да се формулира съобщението, за да бъде максимално точно и ясно, припомнени бяха и правата и задълженията на подрастващите, като беше акцентирано върху управлението на превозни средства от непълнолетни и спазването на вечерния час. И там децата се запознаха с работата на служебното куче и оборудването на патрулния автомобил.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета