Селекцията на фестивала „Лято, кукли и приятели” предлага „Глупавият вълк”

Велико Търново Лайф

18-07-2019, 08:00

Снимка:

театър Весел

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Спектакълът е на 20 юли от 11 ч. на открита сцена „Арт лято” до паметника „Асеневци”

На 20 юли, събота, от 11.00 часа на открита сцена  „Арт лято” до паметника „Асеневци” във Велико Търново, Театър ВЕСЕЛ очаква почитателите на кукления театър на поредния спектакъл от програмата на Международния театрален фестивал „Лято, кукли и приятели”. Входът е свободен.        

Държавен куклен театър – Сливен ще представи „Глупавият вълк” по Елин Пелин.  Постановката е на Теодора Попова. Сценографията и куклите са дело на Диана Узунова, а музиката – на Гергана Василева. Актьорите, които участват в спектакъла са Анна-Валерия Гостанян, Делян Кьосев и Любомир Желев.

Имало едно време един вълк – голям и силен, но за нещастие – глупав. Заради това често си лягал гладен… Една позабравена приказка, която ни учи да не се предаваме, а да се борим, за да се справим с всяка неочаквана ситуация и да продължим напред! Колкото и страшен да е противникът, не физическата сила, а нашият ум е най-силното оръжие, на което можем да разчитаме. Атрактивните герои, интригуващите ситуации и прекрасната музика представят една забавна, но и много поучителна история…

Международният театрален фестивал „Лято, кукли и приятели”, организиран от Куклен театър ВЕСЕЛ, се реализира с финансовата подкрепа на Община Велико Търново и Министерството на културата.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов