Оперираха и стабилизираха момченцето, затиснато от гума в парк в Търново

Животът

18-07-2019, 09:29

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Детето е в реанимация, все още животът му е в опасност

Детето, което снощи беше затиснато от гума във великотърновския парк „Дружба, е стабилизирано, съобщиха от МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов”. Лекарите са извършили животоспасяваща операция на момченцето и в момента то е в реанимация.

"Детето вече е в стабилно състояние. Заради травмата беше с много кръв в корема и се наложи спешна операция. Овладяна е ситуацията и вече няма опасност за живота му. Черният дроб е орган, който регенерира и детето ще се възстанови бързо. Хирургичната интервенция е извършена от д-р Николен Стойнов, д-р Иво Найденов и анестезиолога д-р Йорданка Трифонова. Гумата е можела и да убие детето", обясни началникът на Реанимацията д-р Сибила Маринова.

Огромната гума, намираща се във фитнес зона в парк „Дружба” затиснала момченцето около 19 часа по време на игра. Хора, които били наблизо, веднага се притекли на помощ. Детето е откарано в Спешна помощ в критично състояние и лекарите започват борба за живота му. В момента то е стабилизирано.

По случая с гумата, която е била необезопасена, се води разследване. Тепърва ще бъдат правени разпити на свидетели и експертизи.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов