Министър Петя Аврамова: Заедно с общината ще търсим трайно решение за Присовските завои

Мисия

18-07-2019, 12:17

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Трасето ще бъде препроектирано, подчерта кметът инж. Даниел Панов

Министерството на регионалното развитие и община Велико Търново заедно ще търсят трайно решение за проблема с Присовските завои. Това съобщи днес министър Петя Аврамова, която е на посещение в старата столица. Вчера кметът на общината инж. Даниел Панов и министър Аврамова са провели среща, на която въпросът с реконструкцията на  Присовските завои заедно с жп прелеза над Хлебозавода, е бил коментиран.

„Вече два пъти Агенция „Пътна инфраструктура” обявява процедура за ремонт на надлеза на жп прелеза над Хлебозавода, но няма желаещи. Знаете моето мнение, че там не трябва да се прави само този участък, а трябва да се направи цялостно проектиране от Присовските завои. Няма изработен работен проект, намерили сме изходни данни от проучване,  правено след 2000 г. Затова ще се извърши проектиране.” – коментира инж. Даниел Панов.

В разговор с общината и съвместни действия с Министерството ще се търси трайно решение за препроектиране и ново трасе на тази участник, посочи и министър Петя Аврамова.

 

„Най-хубавата новина за Северна България е, е че работим по магистрала Хемус. Парите за отсечката до Велико Търново са осигурени - това са 1,349 млрд. лв. Процедурата по отчуждаването е много дълга, отнема много време, но отсечката до Белокопитово вече е освободена, имаме решение на съда за предварително изпълнение и ще пуснем разрешение на строеж на следващите 15 км. Така че усилията за Северна България, оснев Хемус, са и двете вертикални връзки Русе – Велико Търново и Видин – Ботевград.” – подчерта министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)