Община Свищов е сред големите победители в класацията "Образцова община" в Северен централен район - velikotarnovo.utre.bg

Община Свищов е сред големите победители в класацията "Образцова община" в Северен централен район

18 юли 2019, 15:03 | Мария Христова
  • Снимка:
    община Свищов

Церемонията по награждаването се проведе днес във Велико Търново

На церемония, която се проведе днес във Велико Търново, бяха оповестени резултатите от проучването на "24 часа" сред 36-те общини в Северен централен район и бяха връчени отличия на най-образцовите сред тях. Община Свищов се нареди сред големите победители. Кметът на Свищов Генчо Генчев получи наградата в категория "Качество на живот", която му бе връчена за положените усилия за благоустройство, добри възможности за качествено образование, зелени площи, сигурност и културен живот в управляваната от него община.

На събитието присъстваха министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, кметове на общини от региона, областни управители, представители на местния бизнес.

Целта на мащабния проект "Образцова община" е да се откроят добрите практики в българските общини и да се направи обективно сравнение за тяхното развитие. Класацията е на база сбор от обективно измерими показатели за икономическо развитие, инфраструктура и качеството на живот.

На церемонията във Велико Търново днес бяха отличени общините, постигнали най-добри резултати като цялостно представяне, а също и в категориите “Качество на живот”, “Благосъстояние”, “Умен град” и “Градски дух”.

 

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета