Община Свищов е сред големите победители в класацията "Образцова община" в Северен централен район

Мисия

18-07-2019, 15:03

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Церемонията по награждаването се проведе днес във Велико Търново

На церемония, която се проведе днес във Велико Търново, бяха оповестени резултатите от проучването на "24 часа" сред 36-те общини в Северен централен район и бяха връчени отличия на най-образцовите сред тях. Община Свищов се нареди сред големите победители. Кметът на Свищов Генчо Генчев получи наградата в категория "Качество на живот", която му бе връчена за положените усилия за благоустройство, добри възможности за качествено образование, зелени площи, сигурност и културен живот в управляваната от него община.

На събитието присъстваха министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, кметове на общини от региона, областни управители, представители на местния бизнес.

Целта на мащабния проект "Образцова община" е да се откроят добрите практики в българските общини и да се направи обективно сравнение за тяхното развитие. Класацията е на база сбор от обективно измерими показатели за икономическо развитие, инфраструктура и качеството на живот.

На церемонията във Велико Търново днес бяха отличени общините, постигнали най-добри резултати като цялостно представяне, а също и в категориите “Качество на живот”, “Благосъстояние”, “Умен град” и “Градски дух”.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов