Треньорът на ФК "Етър" Росен Кирилов: Ще играем за трите точки срещу "Левски"

Спорт

19-07-2019, 13:28

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

В болярския град тече стриктна подготовка за двубоя

ФК „Етър“ във Велико Търново ще играе за трите точки срещу отбора на „Левски“ в неделя. Очаквания с нетърпение първи домакински мач от началото на първенството ще е от 21 часа на стадион "Ивайло" в старата столица. По повод на предстоящата футболна среща, треньорът на „виолетовите“ Росен Кирилов призова публиката да напълни стадиона и да бъде 12-тия играч за отбора. „Подготовката мина много добре. Момчетата са готови за срещата и са амбицирани да направим добър мач. Програма максимум е да вземем три точки и да победим „Левски“, няма програма минимум. Искаме да продължим с добрите игри. Най-важното е постоянните изяви на отбора и на играчите“, коментира Росен Кирилов. Той допълни, че футболистите от виолетовия тим са мотивирани след успешния старт на първенството, при който „Етър“ взе една точка като гост на „ЦСКА“.

 

Треньорът сподели, че не е притеснен от доброто представяне на „Левски“ в евротурнирите, тъй като по думите му „сините“ винаги излизат за победа, независимо в какво състояние се намират. „Надявам се да сме успели да се подготвим максимално за двубоя в неделя. Най-важното в този мач е да имаме вярата, че можем да ги победим, защото имаме качества за това. Никола Колев ще е готов за мача, от няколко дни тренира на пълни обороти. Плановете за сезона са всеки следващ мач да играем за победа, независимо какъв е противникът“, каза Росен Кирилов.

 

По повод на футболната среща в болярския град тече стриктна подготовка, а кметът на Велико Търново Даниел Панов е издал специална заповед за въдворяване и спазване на обществения ред. В деня на мача ще се проведе и традиционното шествие на фенове на „Левски“, което ще премине по главната улица. От ръководството на „Етър“ не очакват ексцесии и сериозни инциденти. Затворени за движение ще са улиците около района на стадиона. Билетите вече са в продажба. В деня на мача ще бъдат отворени две каси, като едната ще бъде в южната част на стадиона и ще обслужва феновете на гостуващата агитка. „Входовете на стадиона ще бъдат отворени още в 18.30 часа. Призовавам хората да не чакат последния момент, за да дойдат. Това го правим, за да няма излишно струпване на тълпи пред стадиона. Имаше различни коментари за цените на билетите. Искам да помоля всички да го възприемат като подкрепа за отбора“, подчерта административният директор на „виолетовите“ Страцимир Тинчев.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов