Излезе второто класиране след VІІ клас, записването е до 22 юли

Животът

19-07-2019, 14:22

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Най-висок бал е постигнат в ПГЕЕ „Ломоносов” – Горна Оряховица

Резултатите от второ класиране след VII клас са публикувани на сайта на МОН и могат да се проверят на адрес: https://priem.mon.bg/.

Проверката се осъществява с входящия номер и код от служебната бележка на ученика.

Най-висок бал – 386,5, е постигнат н ПГЕЕ Ломоносов” в Горна Оряховица за специалността „Приложно програмиране”. Втори по бал са кандидаствалите в специалността „Софтуарни и хардуардни науки – информатика” в ПМГ „Васил Друмев” във Велико Търново, а трети – паралелката „Испански и английски” в Езиковата гимназия в старопрестолния град. Най-нисък бал от 82 точки е за специалността „Лаборант” в Хуманитарна гимназия „Св.св. Кирил и Методий”.

 

Записванета на приетите ученици се извършва в училището до 22.07.2019 г. включително.

Заявления за участие в трети етап на класиране (за ученици, които не са класирани никъде или ученици, които не са се записали или не са подавали заявление за първо класиране) ще се подават онлайн или в гнездо ОУ „Св. П. Евтимий” – Велико Търново в периода 24-25 юли 2019 г.

В заявлението за трети етап на класиране ученикът може да промени и пренареди желанията си, съобразно с обявените незаети места след втори етап на класиране, като НЕ ЗАПАЗВА мястото си от по-преден етап на класиране.

Свободните места за трети етап на класиране ще бъдат обявени на 23.07.2019 г.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов