Всички хотелиери трябва да се регистрират в Единната система за туристическа информация

Животът

20-07-2019, 12:00

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Крайният срок е 30 септември 2019 година

Министерство на туризма е разработило и внедрило Единна система за туристическа информация /ЕСТИ/ и към нея поетапно се включват със свои профили лица, извършващи дейност в местата за настаняване.

Крайният срок за регистриране на профил на лицата извършващи дейност в обекта / ЛИДО, хотелиер/ в ЕСТИ е 30 септември 2019 година.

Считано от 01.10.2019г. всички хотелиери , включително физическите лица, които предоставят настаняване в стаи за гости , къщи за гости и апартаменти за гости, трябва да подават информация към ЕСТИ съгласно изискванията на чл.116, ал.5 от Закона за туризма.

Към момента всеки хотелиер може да подава заявка за регистрация в реална среда на ЕСТИ на https://esti.tourism.government.bg/ Адресът е достъпен и чрез интернет страницата на Министерството на туризма, секция ЕСТИ /в дясно при зареждане на първоначалния екран/. За улеснение на хотелиерския бранш пре рагръщането на експлоатацията на системата, Министерство на туризма осигурява възможност за регистрация в тестова среда на ЕСТИ.

Адресът на тестовата среда е: https://estitest.tourism.government.bg.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов