488 са свободните места след VІІ клас след второто класиране в гимназиите

Животът

23-07-2019, 14:13

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Четири са до момента закритите паралелки

488 са свободните места в гимназиите във Великотърновска област, след като излезе второто класиране. Засега са закрити четири паралелки, но доста остават под въпрос. Най-много незаети места има в паралелките „Спедиция, транспортна и складова логистика” в Стражица и в Държавната търговска гимназия в Свищов; в „Обществени науки” в СУ „Вела Благоева” в Търново, в „Автотранспортна техника” в ПГХТ в Горна Оряховица. 17 са незаетите места в профил „Журналистика и връзки с обществеността” в Хуманитарната гимназия в старата столица, а 13 – в „Лаборант”. 9 ученици могат да се запишат и в паралелката по „Моден дизайн” в едноименната гимназия. Непълна е и паралелката по „Организация на туризма и свободното време” в Търговската гимназия в Свищов.

Заявления за участие в трети етап на класиране ще се подават онлайн или в гнездо ОУ „Св. П. Евтимий” – Велико Търново в периода 24-25 юли 2019 г.

В заявлението за трети етап на класиране ученикът може да промени и пренареди желанията си, съобразно с обявените незаети места след втори етап на класиране, като не запазва мястото си от по-преден етап на класиране.

Свободните места за трети етап на класиране ще бъдат обявени на 23.07.2019 г.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов