Рецидивист, свил камион и катастрофирал, отива в затвора - velikotarnovo.utre.bg

Рецидивист, свил камион и катастрофирал, отива в затвора

23 юли 2019, 14:40 | Мария Христова
  • Снимка:
    velikotarnovo.utre

Мъжът в момента излежава друга присъда

По обвинение на Районна прокуратура – Велико Търново осъдиха на една година и три месеца лишаване от свобода рецидивист за извършени кражба, повреждане на чужда вещ и противозаконно отнемане на чужд автомобил. В съда делото е разгледано по реда на съкратено съдебно следствие при което обвиняемият се е признал за виновен и е приел за верни фактите изложени в обвинителния акт.

И.Л. се призна за виновен за това, че на 03.03.2019 г., в гр. В. Търново, при условията на опасен рецидив, чрез използване на техническо средство отнел от владението на Н. Д., без нейно съгласие, с намерение противозаконно да присвои чужда движима вещ – акумулатор от лек автомобил на стойност 42 лева.

Осъден е по обвинението, че на 04.03.2019 г., в гр. В. Търново, противозаконно повредил чужда движима вещ – входна врата на кооперация, с което причинил вреди на собствениците на стойност 31,60 лева.

Признат е за виновен и за това, че на 04.03.2019 г. в гр.В. Търново, при условията на повторност, противозаконно отнел чужд товарен автомобил „Фолксваген Кади“ на стойност 2500 лева от владението на С. А., без нейно съгласие, с намерение да го ползва, като е последвала повреда на автомобила  в размер на 780 лева и го изоставил без надзор, като деянието е извършено в пияно състояние.

 На 03.03.2019 г. обвиняемият имал нужда от акумулатор за автомобил, отишъл в автосервиз и от оставен за ремонт лек автомобил взел акумулатора. На следващият ден се разхождал в гр.В. Търново. Бил ядосан на П. В. и минавайки покрай кооперацията, в която живее, повредил входната врата. Малко след това видял спрян пред заведение отключен товарен автомобил, решил, че иска да се повози, влязъл в автомобила и го подкарал. Поради употребения преди това алкохол, загубил контрол на управление и го блъснал в два паркирани автомобила. От катастрофата последвала повреда на моторното превозно средство и И.Л. го изоставил без надзор, като избягал от мястото на произшествието. Обвиняемият е осъждан многократно и към момента изтърпява присъда в Затвора гр.Ловеч.

 

 

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета