Летният фестивал „Реката“ ще се проведе за четвърти път в Свищов

Мисия

24-07-2019, 13:13

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Темата на фестивала тази година са традициите

За четвърта поредна година сдружение “Рисувай с нас” кани малки и големи приятели и съмишленици на фестивал “Реката” в Свищов.  Темата на фестивала тази година са традициите, а разширеното издание ще се проведе в седмицата 5-11 август 2019г. Очаквайте любимите си занимания - традиционни приложни изкуства (събота и неделя), работилници, лятно кино (през цялата седмица!), игри на открито и концерти.

 

В програмата са предвидени две изложби – калиграфско изкуство с авторите Симеон Желев, Полита Караилиева и Петър Караилиев в културното пространство „Casa Verde“, и карикатурите на знаменития Александър Божинов в художествена галерия “Н. Павлович”. Изложбите ще бъдат придружени с демонстрации и интерактивни работилници.

 

Партньорите ни от Българско общество “Пчела” - Лос Анджелис ще представят няколко филма на режисьорите Теодор Ушев и Богдан Дарев. В събота сме поверили акустичната вечер в ръцете на гостите ни Вяра Иванова и Джазмин Джоунс, а фестивалната седмица ще завърши с представление на любимите на свищовлии танцьори от арт-клуб “Творецът” и концерт на невероятните интерпретатори на народната ни музика “Оратница”.

Подробности по дни, часове и локации, както и информация за участниците и другите събития,  можете да откриете в страницата на фестивала.

 

Фестивал „Реката“ в Свищов по традиция се организира с лични средства и доброволчески труд и има дарителска насоченост. Събраните средства ще бъдат дарени за каузи, свързани с местния културен живот и развитието на градската среда. Желанието ни е да окуражим децата и техните семейства да се включват в подобни инициативи, докато творят и се забавляват заедно. Водени сме от убеждението, че направеното добро и споделеното изкуство се умножават и че дарителството има дълбоки корени в сърцето на всеки свищовец. Призоваваме всички, които планират да посетят „Реката“, да покажат своята съпричастност като си купят фестивална гривничка. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов