Областна администрация продължава поредицата от културно-информационни събития в читалищата - velikotarnovo.utre.bg

Областна администрация продължава поредицата от културно-информационни събития в читалищата

25 юли 2019, 13:54 | Мария Христова
  • Снимка:
    областна администрация

Представят филма „Българска рапсодия“ на режисьора Иван Ничев

С прожекция на филма „Българска рапсодия“ на режисьора Иван Ничев, Областна администрация - Велико Търново и тази година продължава поредицата от културно-информационни събития в читалищата в областта.
НЧ „Народна просвета 1874“ с. Ресен , беше първото от седемте читалища в областта където зрителите ще могат да гледат филма. Събитието бе открито от областния управител проф. д-р Любомира Попова и кмета на село Ресен Йорданка Колева. Проф. Попова сподели пред жителите на с. Ресен , че основната цел на инициативата е повишаване информираността за съществения принос на Република България за спасяването на евреите от геноцид по време на Втората световна война и във връзка с 76 - тата годишнина от историческите събития.
Читалищното настоятелство, заедно с кмета на селото благодариха на Областната администрация за оказаната чест, че село Ресен е първото населено място за представянето на филм за приноса на България в спасяването на евреите от Холокоста и проявената човещина на българския народ.
Преди прожекцията на филма проф. Попова разгледа залите на читалището и наградите които са спечелени през годините от съставите към НЧ „Народна просвета 1874“ с. Ресен.

 

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета