Ротарианци от В. Търново и дистрикт гуверньорът Митко Минев посетиха Парламента - velikotarnovo.utre.bg

Ротарианци от В. Търново и дистрикт гуверньорът Митко Минев посетиха Парламента

26 юли 2019, 10:17 | Мария Христова
  • Снимка:
    Ротари клуб

Визитата беше по покана на депутата Станислав Стоянов, паст президент

Членове на Ротари клуб - Велико Търново, и дистрикт гуверньорът  на Дистрикт 2482 - България - Митко Минев, бяха на посещение в Народното събрание. Визитата беше по покана на депутата Станислав Стоянов,  паст президент и член на клуба в старата столица.  
Групата от над 35 човека се запозна с историята на сградата, в която заседават народните избраници, разходи се из кулоарите  и имаше възможност да наблюдава парламентарно заседание.  
Програмата продължи със среща между Стоянов и народната представителка от В. Търново Станислава Стоянова,  в която се включиха и Митко Полихронов - депутат и член на Ротари клуб "Аида" в Хасково, както и ротарианци от региона.  
Заради динамичния дневен ред на парламентарното  заседание, в срещата не успяха да се включат председателят на НС Цвета Караянчева и нейните заместници.  
Целите и основните приоритети на Дистрикт 2482 - България, представи ДГ Митко Минев. Той припомни, че хуманитарната неправителствена организация обединява 89 клуба в страната, чиито членове са посветили своята дейност на безкористна служба на обществото.  Минев  посочи, че една от  главните насоки в Дистрикта  ще е утвърждаването на приятелството като изначална  ценност на Ротари обществото, следвайки мотото на Ротари Интернешънъл за годината  "Ротари свързва света".  
Идеята за това посещение следва целите на РК - Велико Търново, за активен клубен живот, каза Станислав Стоянов. В Парламента често се организират подобни срещи и затова реших да поканя приятелите ротарианци от Велико Търново, посочи той.  
Стоянов допълни, че въпреки ангажиментите си като депутат ще продължи да бъде активен член на клуба във Велико Търново и ще участва във всички негови проекти.  
На срещата депутатите получиха като подарък алманах - презентация на всички Ротари клубове в България, бяха им връчени флагове на Дистрикта и РК - Велико Търново. Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета