Празникът „Не стой у вас, играй с нас” събра десетки малчугани на стадиона в Дебелец /снимки/ - velikotarnovo.utre.bg

Празникът „Не стой у вас, играй с нас” събра десетки малчугани на стадиона в Дебелец /снимки/

27 юли 2019, 15:36 | Мария Христова
 • Снимка:
  кметство дебелец

 • Снимка:
  кметство дебелец

 • Снимка:
  кметство дебелец

 • Снимка:
  кметство дебелец

 • Снимка:
  кметство дебелец

 • Снимка:
  кметство дебелец

Наградите връчиха общинските съветници Мария Илчева и проф. Михаил Харалампиев

Десетки деца се включиха днес в спортния празник "Не стой у вас, играй с нас", който се проведе на стадиона в Дебелец, въпреки високите температури. Те мериха сили в интересни игри като бягане с чували, дърпане на въже, стрелба във футболна врата и други. Изключителен интерес предизвика сумо играта с огромни надуваеми топки, а разхлада под слънцето донесе подаването на воден балон. От всяка игра бяха излъчени по трима победители. Дърпането на въже бе отборна игра и в нея най-силни бяха „Дебелските акули“. Първенците получиха награди, осигурени от Постоянната комисия по младежта и спорта към Великотърновския общинския съвет, лично от общинския съветник Георги Недев, чийто клуб е главен съорганизатор на състезанието, и Кметство Дебелец. Наградите връчиха общинските съветници Мария Илчева и проф. Михаил Харалампиев. 
„Наш общ ангажимент е да мотивираме децата в интерес и с любов към спорта, осъзнавайки социалната му значимост като ценност за развитието им. Идеята на традиционния ни вече спортен празник е да организираме децата в различни масови спортни дейности и физическа активност. Убедени сме, че така освен да демонстрират спортни умения, децата формират характер - да печелят и губят, да бъдат удовлетворени от спортната надпревара“, сподели кметът на Дебелец Снежана Първанова. 
Спортният ден дава началото на тържествената седмичната програма по повод празника на града. Кулминацията е на 3 август с начало 20,00 часа.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета