Прикованата на легло Саша твори красота в помощ на бездомни котета

Животът

28-07-2019, 12:08

Снимка:

личен архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Младата жена търси нов дом на стотина мустакатковци

Саша Георгиева е млада жена като милиони у нас, с мечти, планове за бъдещето и щастлив личен живот. До мига, в който не чува диагнозата тумор на гръбначният мозък, който, за съжаление, е открит късно. История, която не е различна от тази на стотици българи, които се борят с тежки заболявания. С едно изключение – Саша, дори прикована на легло, помага – на стотици бездомни котараци, приютени от друга добродетелка.

 

„В продължение на 7- 8години се борих, но постепенно краката не ме слушаха, болката се засилваше с всеки изминат ден и в един такъв, уж нормален ден, паднах и повече не се изправих. Последваха четири операции, отстраниха тумора на третата операция, но той беше пораснал и прекъсна гръбначният ми мозък. Болките са ужасни дори и сега. Това е симптоматична постоперативна болка, която не спира. Последната операция за отстраняване на болката не излезе успешна. По здравна каса общо ми струваше около 5000 лв. С помощта на семейство и приятели платихме операцията, но болката остана. От 5 години не мога да ходя, дори и не мога да седя. От време на време сядам на леглото, но за малко, защото после ме боли повече.” – разказа  Саша. Болката, обаче, не може да и попречи да твори невероятни плетени красоти в помощ на стотина бездомни котета, приютени от Лилия Стоянова от Бургас. Саша попада на Лили чрез социалните мрежи и решава, че, вместо да оплаква съдбата си, може да бъде полезна на четирикраките мустакатковци. И започва да твори красота – прекрасни котешки кошчета, панерчета с котешки мотиви, декоративни възглавнички за столове, домашен текстил, несесерчета и украси за маси. Продава ги чрез социалната мрежа, а всеки приход отива за нова прежда и за котенцета на Лили.

 

„Всичко е изплетено от мен с много любов, но като спрат поръчките, съм сякаш и с вързани ръце! А сега има нов проблем – Лилия търси нов дом за котаците, но намереното е отдалечено, а тя няма кола. Искам да и помогна. Имам си един четирикрак другар, за когото се грижи приятелят ми. Той се грижи и за мен, както и родители ми.” – сподели Саша. И сякаш между другото допълва през какви перипетии минава – апартаментът и в Казанлък, в който живее, се нуждае от ремонт; количката и е стара, н пък по-удобна от предложената от Социални грижи, а от два месеца е без пенсия, защото очаква новото решение на ТЕЛК.

 

„Много мога да разкажа за себе си, но не става дума само за мен. Много инвалиди са така. Искам да се боря и да помагам и на себе си, и на другите.” – допълва Саша.

 

Младата жена изработва мартенички, гривни и други аксесоари, които може да видите на страницата и в социалните мрежи, да и поръчате да ви изработи нещичко, да и подарите прежда или да се свържете със Саша Георгиева, ако решите, че може да помогнете на една млада жена да живее пълноценно : https://www.facebook.com/sasha.georgieva.7?__tn__=%2CdlCH-R-R&eid=ARAsDtMoNylcn5TG0A0wtnhIUAtmedJdAe10Byro32eOw1i44NgYTW9oUqNKj9MMDc6r67_hm3Q6M4Yj&hc_ref=ARRonodUa0MrdG9ICmMxQhyZCiGGcowycHF3Mkfb4JsvPuPgC7aOub4ORu21hWOCDkc&hc_location=group

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов