90-годишният дядо Генчо от Горски долен Тръмбеш чете без очила, сам копае градината и лозето

Велико Търново Лайф

29-07-2019, 17:52

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Рожденият му ден уважи кметът на община Горна Оряховица инж. Добрев

Кметът на Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев уважи честването по повод 90-годишния рожден ден на Генчо Стоянов от Горски долен Тръмбеш. Тържеството бе организирано от Клуба на пенсионера в селото. Да бъде здрав, все така бодър и енергичен и да се радва на хубавите моменти със семейството, близките и приятелите си, пожела на рожденика инж. Добрев. Поздрав към Генчо Стоянов отправиха и общинският председател на Съюза на пенсионерите – 2004 Николина Костова, кметът на Горски долен Тръмбеш Маринчо Маринов, както и представители на клубовете на пенсионера от общината. Специален поздрав за дядо Генчо имаше и от 11-годишната Мария Халваджиева от Варна, която изпълни няколко народни песни. Последната от тях бе в дует с майка й Ани Халваджиева. Рожденикът получи и много подаръци от гостите, дошли да го уважат за 90-та му годишнина.

Дядо Генчо е родом от селото и цял живот е работил. Дори и сега е жизнен, енергичен, сам се грижи за градината и лозето си. Чете без очила. Има две дъщери, трима внуци и шестима правнуци.

Труд и само труд, с труд всичко се побеждава, е посланието на дядо Генчо към младите хора. Мир да има по целия свят, пожела още рожденикът преди да духне свещичките на празничната торта.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов