Проект за близо 3 млн. лв. стартира в община Свищов

Мисия

30-07-2019, 11:40

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Ремонтират и правят енергийно ефективни културни институции

Проект „Ремонт, реконструкция и мерки за подобряване на енергийната ефективност в обекти на културната инфраструктура на територията на община Свищов”, изпълняван по ОПРР, ще се реализира в община Свищов. Проектът е на обща стойност 2 766 728,99 лв. и ще се изпълнява в рамките на 24 месеца.

Заложените дейности са насочени към подобряване на съществуващата материална база на три от читалищата на територията на община Свищов - НЧ „Светлина-Царевец 1927”, НЧ „Трудолюбие – 1907“ с. Вардим и НЧ „Филип Станиславов-1903“ с. Ореш. С ремонта на сградите ще се даде възможност за разрастване и разширяване на дейностите, осигуряване на устойчивост на предлаганите продукти и услуги, по-добри битови условия за работа и не на последно място - ще бъде осигурен достъп до тях за хората в неравностойно положение. Изпълнението на заложените проектни дейности ще допринесе за повишаване привлекателността на читалищата и културните изяви сред младите хора, което ще увеличи  посещаемостта на представленията и увеличаване на броя на желаещите да се включат в формираните състави, клубове и групи.

На представянето на проекта присъстваха кметът на общината Генчо Генчев, изпълнителният директор на „Регионален фонд за градско развитие” АД  Мартин Заимов, кметове на кметства, председатели на читалищата и други гости. Те се започнаха с планираните дейности, обектите на интервенция, екипа и очакваните резултати от изпълнението.

Кметът на общината г-н Генчев и управителят на „Регионален фонд за градско развитие” АД г-н Заимов подписаха договора за инвестиционен кредит за реализиране на проектното предложение.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов