Великотърновци с отлично представяне на Държавното първенство по стрелба с лък

Спорт

31-07-2019, 11:07

Снимка:

личен архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Фурор при кадетките направи Стелиана Зарзаланова

Държавното първенство по стрелба с лък за мъже, жени, младежи, девойки, кадети и кадетки в дисциплините рекърв и компаунд се проведе в „Спортпалас“ /Варна/. Участие взеха 122- ама състезатели от 14 клуба от страната. На рекърв при младежите Боян Иванов от „Етър- 78“ се класира на първо място, а при кадетите Рикардо Собчак на второ. Голям фурор при кадетките направи Стелиана Зарзаланова, ученичка от СУ "Вело Благоева", която е в по-малка възрастова група. След четири елиминационни кръга тя стигна до финала, където отстъпи на по-опитната състезателка от "Феникс Арчери" /София/ и се окичи със сребърен медал.

Кристияна Петрова е на 8-мо място, Гергана Илиева на 9-то. Отборно – кадетките в състав С. Зарзаланова, К. Петрова и Г. Илиева са втори. Смесеният отбор на великотърновския клуб в състав Р. Собчак и С. Зарзаланова спечели бронзов медал. На компаунд при младежите Пенчо Георгиев се окичи със сребро, както и при девойките Ивона Стефанова.  Двамата са шампиони при смесените отбори.

При кадетите в същата дисциплина Димитър Крумов е победител, при мъжете Димитър Димитров е на 8-мо място, а Николай Станев е 17-ти. При жените Анна Коларова също е на 8-мо място.

Ръководството на СКСЛКА "Етър-78" благодари на всички състезатели от клуба за успешното представяне и спечелените много медали и купи.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов