„Изгубеното време” – първото чуждестранно заглавие от фестивала „Лято, кукли и приятели” в старата столица

Мисия

01-08-2019, 08:00

Снимка:

театър Весел

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Малчуганите ще го видят на 3 август от 11.00 часа на откритата сцена до паметника „Асеневци”

На 3 август, събота, от 11.00 часа на открита сцена  „Арт лято” до паметника „Асеневци” във Велико Търново, Театър ВЕСЕЛ очаква любителите на кукления театър на първия чуждестранен спектакъл от програмата на Международния театрален фестивал „Лято, кукли и приятели”. При дъждовно време представлението ще се играе в салона на читалище „Искра” (за информация: 0887 790 549). Входът е свободен.      

Театър ПЛЮС от Испания ще изненада зрителите с един по-нестандартен куклен спектакъл за цялото семейство – „Изгубеното време”. Оригиналната идея и драматургия са на Олга Чурчич. Постановката е дело на Александър Чурчич. Сце­но­г­ра­фи­я­та е на Олга Чурчич и Йосуне Каняс, а куклите –  на Олга Чурчич. Уча­с­тват та­лан­т­ли­ви­те Олга Чурчич, Алек Чурчич и Александър Чурчич. 

Продукцията на Театър ПЛЮС е известна не само в Испания, а в цяла Европа, дори и в Азия. Артистичната формация има участия в много международни проекти и фестивали, а изборът на Театър ВЕСЕЛ , селекционер на фестивала „Лято, кукли и приятели”, не е случаен. „Изгубеното време” на Олга и Александар Чурчич е авторски спектакъл, за който споделят: „Когато са малки, нямаме време да си играем с тях. А когато остареем, те са тези, които нямат време за нас. За възрастните времето за игра е изгубено. Героят на тази история е един съвсем обикновен човек с много добре подреден живот. В него за всяко нещо си има определен момент… Докато в този така добре подреден живот се появява едно малко същество, което обръща всичко с главата надолу…”

Международният театрален фестивал „Лято, кукли и приятели”, организиран от Куклен театър ВЕСЕЛ, се реализира с финансовата подкрепа на Община Велико Търново и Министерството на културата.

 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)