423 са незаетите места след VІІ клас в гимназиите във Великотърновска област

Мисия

01-08-2019, 13:08

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Паралелки са застрашени от закриване

423 са незаетите места в гимназиите след VІІ клас след третото класиране в област Велико Търново. Това сочат данните на Регионалното управление на образованието, като все още няма заповед за закриване на паралелки.

В Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Ангел Попов” има седем незаети места в паралелката „Транспортно строителство”. В старопрестолната гимназия по икономика има 5 места в „Електронна търговия” и по едно в „Икономическа информатика” и „Съдебна администрация”. Две са местата в специалността „Компютърна техника и технологии” в ПГЕ „А.С. Попов” в старата столица.

17 са непопълнените места в паралелката „Журналистика и връзки с обществеността” в Хуманитарната гимназия. 7 ученици трябват и за паралелката „Лаборант”.

В СУ „Вела Благоева” има 9 непопълнени места в „Обществени науки”.

19 ученици не достигат за паралелката „Автоматизация на непрекъснати производства” в СУ „Владимир Комаров” в областния град.

12 ученици може да се запишат в „Лозарство” в Средното училище „Св. Климент Охридски” в Сухиндол, 13 – в паралелката „Производство на облекло от текстил” в Гимназията в Стражица, 11 – в „Механизация на селското стопанство” в Камен.

Още 9 ученици за паралелката „Моден дизайн” в Гимназията по маден дизайн във Велико Търново. Там има място и за 7 ученици в „Организация и технология на козметичните услуги”.

ПМГ „Васил Друмев” и СУ „Емилиян Станев” са попълнили всичките си паралелки и там свободни места няма.

10 септември е крайният срок за попълване на местата и спасяването на някои от паралелките от закриване.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов