Слънчево и горещо ще е времето днес

Велико Търново Лайф

02-08-2019, 06:00

Снимка:

pixabay

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

През уикенда идва студен циклон

Днес ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността, в по-голямата част от страната – без валежи. Максималните температури в повечето райони ще са между 30° и 35°.

Над планините също ще преобладава слънчево време. След обяд ще има купеста облачност, но само на отделни места ще превали и прегърми.

Над Черноморието също ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността. В следобедни часове ще духа до умерен югоизточен вятър. Температурата на морската вода е 26-27°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Температури в рамките на обичайните прогнозират синоптиците за август, без екстремно време. Студен циклон ще премине през страната през почивните дни. Преобладаващите температури в неделя ще са между 25-30 градуса, по-ниски от обичайните. Към 8-9 август отново се очакват превалявания.

През второто и третото десетдневие атмосферата да се запази относително стабилна.

Краткотрайни превалявания са възможни в средата на месеца. През третото десетдневие температурите ще останат близки и малко по-високи от климатичните норми. Вероятност за валежи има около 22 август и към края на месеца.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов