Даниел Панов получи безапелационна подкрепа за нов кметски мандат

Мисия

02-08-2019, 10:22

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

ГЕРБ – Велико Търново гласува доверие на още 13 местни управници от малките населени места

Кметът на В. Търново и председател на Националното сдружение на общините Даниел Панов получи безапелационната подкрепа на съпартийците си от ГЕРБ за трети кметски мандат. Великотърновските членове на най-голямата партия проведоха събрание за номиниране на кметове и общински съветници, като Даниел Панов бе единственото предложение за кмет на общинския център, а отчетът на изтичащия му управленски мандат бе посрещнат с аплодисменти. Панов благодари на съмишлениците си, подчертавайки, че всичко свършено в общината е благодарение подкрепата на гражданите, а също и на синхрона с общинските съветници, кметовете и кметски наместници, както и на отличната работа на администрацията. През последните години Велико Търново възвърна авторитета и имиджа си, не само на национално, но и на международно ниво. Градът официално бе провъзгласен за историческа и духовна столица на България, бе припомнено по време на форума.

На събранието бяха номинирани и кандидати за кметове на 13-те великотърновски населени места, в които ще се проведе пряк избор. Сред предложените са досегашните управници от ГЕРБ на Дебелец, Килифарево, Ресен, Пчелище, Шемшево, Церова Кория и Самоводене. Номинирана бе Антоанета Тодорова за с. Водолей. Предложено бе ГЕРБ да подкрепи Албена Беренска за Беляковец, Христо Христов за Ново село, Недьо Георгиев за Балван, за Присово – Малина Попова. В Леденик партия ГЕРБ да подкрепи кандидатурата на бившия полицай Тодор Морчев, гласува събранието.

Настоящите съветници от ГЕРБ във Великотърновския общински съвет получиха доверие и номинации и за нов мандат, а общо над 50 са имената, предложени като вариант да бъдат част от кандидатската листа за местния вот наесен. Сред тях са бившият ректор на ВТУ проф. Иван Харалампиев, директорът на търновския театър Васил Вълчев, училищните директори Кина Котларска и Данка Борисова, предприемачите Денислав Сираков и Владимир Джанабетски, историкът Емил Врежаков, д-р Леонид Георгиев и др.
С номинации са също депутатът Станислав Стоянов, областният управител проф. Любомира Попова, директорът на социалната дирекция в Общината Росица Димитрова. Още в началото, отказ да бъде издигнат за кандидат декларира общинският координатор на ГЕРБ – В. Търново Евгени Стоев.
Сред номинираните да влязат в листата на ГЕРБ като представители на т.нар. „гражданска квота“ са зъболекарят Антон Дончев, юристите Красимира Дурчева и Хрисимира Витанова, учителят и известен фотограф Никифор Тодоров, арх. Драгомир Йосифов и др. И тази година от ГЕРБ ще се явят с пълна листа от 37 човека, колкото членове има Великотърновският общински съвет. Окончателният състав на листата ще бъде одобрен от Изпълнителната комисия на партията.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов