Журналистката Габи Игнатова кара всеки да е вълшебник в живота си с „Амулет”

Велико Търново Лайф

03-08-2019, 16:46

Снимка:

личен архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Оригиналната книга с поезия вече усмихна и депутатите Станислава Стоянова и Евгени Будинов

Ако се разхождате по улиците на Велико Търново и случайно срещнете една устремено крачеща къдраво-чернокоса млада жена с подтикваща към приятелска прегръдка лъчезарна усмивка на красивото си лице – това е тя, Габи Игнатова. Дългогодишен журналист и политически пиар, Габриела е обичан и обичащ човек. И към клишето за всеотдайната майка и съпруга, могат да се прибавят още много, но Габа прелива от любов и всеотдайност и винаги е готова да протегне ръка не само на приятел, а и дори на непознат. И тази любов накрая раздаде на всички. С кротичкото : „Издавам – издадох се”, Габи съобщи, че на бял свят е първата и книжка в две части „Амулет- ободрителни думи за сутрин /одобрителни думи за вечер”.

 

Едва ли има друг, който наистина така да ви ободри и даде надежда, че слънцето наднича и през най-гъстите облаци, че светлината не свършва със залеза, а дъждът не измива красивото – напротив, дава му сили да стане още по-голямо и красиво.

“Днес даже и с косите си усещам/че приижда нещо добро- светли хора, все още несрещани,/ мили жестове, любов без “ако”…Добро утро, прекрасна Вселена! /Знам и днес си приготвила дар!/Благодат ще изсипеш над мене/ Изобилие, мъдрост и жар!” – така вижда Габи света и ни кара да изгасим телевизора, да захвърлим в коша мрачните мисли, да обуем удобните си обувки и да разходим сърцето си, за да срещне друго, жадуващо обич.

 

Самата Габриела е преминала в живота си пред не едно и две, за много други непреодолими препятствия. Затова точно на нея може да повярваме, че: „Можем всичко”: “Ние с теб сме вълшебници!”

 

За появата на „Амулет” любителите на ободряваща поезия трябва да благодарят, освен на издателство „Фабер”, и на по-голямата дъщеря на Габи – Сияна, поощрила я да не крие в чекмеджето късчетата надежда, позитивизъм и вяра в доброто у всеки.

Затова, ако ви е мрачно, ако ви е писнал телевизорът, ако ви трябва щипка любов, чаена лъжичка оптимизъм и чаша побутване към доброта – Габи Игнатова ще ви даде цялата рецепта в „Амулет- ободрителни думи за сутрин /одобрителни думи за вечер”.

Книжката вече е притежание на депутатите Станислава Стоянова и Евгени Будинов, които не скриха : „Благодарности на слънчевата Габи за тези наситени с усмивки и положителна енергия страници! Бъди здрава и все така талантлива. Очакваме с нетърпение следващата книга!”



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов