С пищно тържество Дебелец отпразнува 45 години като град

Мисия

05-08-2019, 18:03

Снимка:

кметство дебелец

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Отец Пимен освети новите символи на селището

С богата програма в Дебелец отбелязаха традиционния си празник, както и 45-годишнина от обявяването на селището за град. С добре дошли кметицата Снежана Първанова поздрави жители, гости и завърналите се от далеч съграждани, които пазят в сърцето си родния край. 
”Тази година - 2019-а, е специална за нас, по няколко причини. Честваме 45 години от обявяването на населеното място за град, 100 години спорт и туризъм в град Дебелец. Отбелязахме 50- годишният юбилей на детската градина и 20 години Дневен център за деца към Дома за медико-социални грижи и всички мероприятия през изминалите месеци минаха под тези знаци.” – каза кметицата пред стотиците гости.
Факт в Дебелец вече е обновената и цялостно благоустроена централна градска част. Налице са цветните, модерни и най-важното, безопасни детски площадки. През последните 4 години беше обновена спортната база – съблекални и санитарни възли на Градския стадион. Изградени са нови тротоарни настилки, ремонтиран е градският фонтан, паркът, уютният вече Клуб на пенсионера, обществената тоалетна. Почти е завършен ремонтът на площадното пространство и на част от ул. „В. Левски”.
Официални гости на тържеството в Дебелец бяха зам.-кметът на Община Велико Търново Снежана Данева -Иванова, общинските съветници Калина Широкова и Георги Недев. Поздравителен адрес изпрати областният управител проф. Любомира Попова. Водосвет за здраве и освещаване на новите символи на града – знаме и герб, направи отец Пимен.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов