Още трима млади икономисти започнаха своята нова професионална реализация в община Свищов

Мисия

06-08-2019, 13:06

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Висшистите ще работят за срок от 6 месеца

Община Свищов предоставя възможност за заетост чрез проект по програма „Нова възможност за младежка заетост“.

Трима младежи започнаха нова работа на 1 юли 2019 г. по проект „Нова възможност за младежка заетост”, финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.

Младите икономисти, които са на възраст до 29 години, регистрирани в Дирекция „Бюро по труда“ - гр. Свищов и притежават висше икономическо образование, са разпределени в различни дирекции на общината за срок от 6 месеца. 

Биляна Димитрова е назначена в отдел „ Образование“,  Богомила Гатева  - в  Дирекция „Управление на собствеността и стопански дейности“,  а Гюнол Хашимов  в Отдел „Общински приходи“.

Шестмесечна заетост в общинската администрация ще засили тяхната мотивацията и същевременно  за този период те ще придобият нови професионални знания, ключови умения и компетентности.

Успешната реализация на младежите и възможността, която им се предоставя, е резултат на успешното партньорство между Община Свищов и Дирекция „Бюро по труда“ – Свищов, която е активен партньор на местно ниво на Агенцията по заетостта при реализиране на основните цели за осигуряване на заетост на лица с подходяща образователна квалификация,  и такива, останали без работа в резултат от икономическата криза и преструктуриране на производствата.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов