137 лица в община Севлиево ще получат патронажна грижа

Велико Търново Лайф

06-08-2019, 13:19

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Подписан бе договорът за процедурата на стойност 339 199 лв.

Община Севлиево подписа договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 за процедурата ,,Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания – Компонент 2” - ,,Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания в община Севлиево”. Договорът е на стойност 339 199,28 лева и бе сключен на 26 юли тази година с Министерство на труда и социалната политика чрез Главна дирекция „Европейски фондове, международни програми и проекти“.

Основната цел на проекта е подобряване качеството на живот и предоставяне на възможност за социално включване на възрастни хора и лица с увреждания като се осигури мрежа от услуги в домашна среда. Услугите ще се предоставят с въвеждане на нов модел за патронажни грижи, включващ почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги в домовете на потребителите.

Патронажната грижа ще бъде предоставена на 137 лица, които са над 18 години и са целева група по проекта. Първите месеци от изпълнението на договора са предвидени за подготовка на дейностите, а предоставянето на патронажната грижа ще стартира в началото на 2020 г.ч

По проекта се планира да бъде направен подбор на персонал за предоставяне на интегрираните услуги, както и подбор на потребителите. Ще бъдат предоставяни почасови мобилни здравно-социални услуги на хората от Община Севлиево. Предвидено е още както предоставяне на психологическа подкрепа, така и консултиране за нуждаещите се.

Ще бъде направено и обучение на персонала за предоставяне на услугата „Патронажна грижа“. Ще бъде закупен и автомобил за мобилните дейности, който ще се използва в помощ на хората.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)