Митрополит Григорий благослови миряните в Свищов на храмовия празник на църквата „Св. Преображение Господне“ - velikotarnovo.utre.bg

Митрополит Григорий благослови миряните в Свищов на храмовия празник на църквата „Св. Преображение Господне“

06 август 2019, 14:23 | Мария Христова
  • Снимка:
    община Свищов

Владиката благодари на общинското ръководство и на свищовските свещеници за грижата към храмовете

В свищовския храм „Св. Преображение Господне“ днес бе отслужена  празнична литургия по повод храмовия празник. Специално за службата в Свищов пристигна Великотърновският митрополит Григорий, който даде своята благословия за жителите на града и плодородието на района. „Да има благодат и крепко здраве за вашето житие“, каза в думите си към миряните Дядо Григорий. Владиката благодари на общинското ръководство и на свищовските свещеници за грижата към храмовете в Общината, и произнесе хвалебствени думи за всички онези добри хора и църковни служители, които са съхранили и оставили в наследство тези прекрасни храмове на вярата.

На празника в наскоро обновената църква присъстваха кметът на Свищов Генчо Генчев, представители на различни институции и жители на града. Специално за службата в Свищов пристигна Църковен хор от гр. Габрово, който по прекрасен начин допринесе за празничната атмосфера на големия християнски празник Преображение Господне.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета