Двойно са се увеличили чревните инфекции през юли в областта - velikotarnovo.utre.bg

Двойно са се увеличили чревните инфекции през юли в областта

07 август 2019, 10:46 | Мария Христова
  • Снимка:
    pixabay

Драстично са намалели въздушно-капковите инфекции

През м. юли във Великотърновска област са регистрирани 100 случая на остри заразни заболявания, спрямо 110 случая през м. юни 2019 г. Наблюдава се двукратно намаляване на броя на случаите на въздушно-капковите инфекции и двукратно нарастване на чревните инфекции.          През месец юли 2019 г. най-висока е заболяемостта в общините: Горна Оряховица, Лясковец и Златарица.

Лаборатория “Паразитология” – 1614 броя изследвания на граждани, организирани детски колективи и домове за социални услуги съгласно изискванията на Наредба № 5/06.04.2006 г. за диагностиката, профилактиката и контрола на местните паразитози.
2 635 изследвания на граждани са извършени през месеца в трите лаборатории на Регионалната здравна инспекция във Велико Търново.         В кабинета по безплатно и анонимно консултиране за СПИН през отчетния период са преминали 23 лица, от тях 17 мъже и 6 жени, на възраст от 18 до 72 г.
В биологичната лаборатория е извършена идентификация на нови природни огнища на донесени от граждани и лечебни заведения 58 бр. кърлежи. Осъществен е мониторинг на 11 комарни биотопа на територията на област Велико Търново, чрез видово определяне на комарни ларви.  Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета