Изложба с творби на Александър Божинов бе открита в ХГ «Николай Павлович» в Свищов

Велико Търново Лайф

09-08-2019, 17:22

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Културното събитие се реализира по инициатива на Сдружение «Рисувай с нас»

В рамките на фестивала «Реката», в крайдунавския град Свищов бе открита изложба с творби на бащата на карикатурата у нас Александър Божинов.

Културното събитие се реализира по инициатива на Сдружение «Рисувай с нас» и с любезното съдействие на ХГ «Николай Павлович». Главният уредник на галерията Пламен Симеонов откри изложбата под надслов «Вечният съвременник» и поясни, че посетителите ще могат да се насладят на карикатури, шаржове, рисунки и лични вещи на Александър Божинов от фонда на Галерията, както и на произведение предоставено за събитието от колекционер. Той благодари на Сдружение «Рисувай с нас» за чудесната инициатива и подкрепата, която показват към развитието на изкуството в Свищов. Като представител на Сдружението, приветствени слова произнесе и Калин Крумов, който сподели, че за него е особена чест и удоволствие да е част от фестивала, събиращ свищовци обратно от различни краища на света. Той каза още, че се радва да присъства на изложбата с творбите на Александър Божинов и като човек живеещ извън границите на България, с удоволствие разказва на приятелите си отвъд океана за известните наши творци и бележити личности.

На откриването присъстваха множество малчугани, които съвсем по детски превърнаха изложбената зала в творческа работилница и допринесоха много за непринуденото настроение и разговори между посетителите.

Изложбата ще бъде подредена до 30 август, а събраните средства от инициативите на  летния фестивал «Реката» тази година ще бъдат вложени в подкрепа работата и съхранението на богатия фонд на ХГ «Николай Павлович» - гр. Свищов.

 

 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)