Работодателите подават проекти по програмата за заетост на хора с увреждания до 13 август - velikotarnovo.utre.bg

Работодателите подават проекти по програмата за заетост на хора с увреждания до 13 август

10 август 2019, 13:00 | Мария Христова
  • Снимка:
    velikotarnovo.utre

Отпускат се до 10 000 лв., работещите се наемат за не по-малко от 36 месеца

Работодателите могат да подават проекти по Националната програма за заетост на хората с увреждания до 13 август. Предложенията се подават в Агенцията за хората с увреждания.

 

По програмата се отпускат до 10 000 лв. за финансиране на проекти за осигуряване на достъп до действащи или разкривани нови работни места за лица с трайни увреждания в трудоспособна възраст. Финансират се и дейности за приспособяване на нови и съществуващи работни места за лица с трайни увреждания в трудоспособна възраст. За всяко приспособено работно място работодателите могат да получат до 10 000 лв. 

 

Получилите финансиране трябва да запазят заетостта на наетите хора за не по-малко от 36 месеца след сключването на договор за предоставяне на средствата. По програмата ще се отпускат средства и за квалификация и преквалификация, както и за обучение за професионално и служебно развитие на хора с увреждания. За тази цел работодателите ще могат да получат до 200 лв. за един работник. Общият бюджет на програмата за 2019 г. е 4,4 млн. лв.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета