Разследват полицай, превозвал крадени животни с микробус без Гражданска отговорност

Крими

13-08-2019, 13:34

Снимка:

Стефан Йозов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Екшънът се разиграл посред бял ден край свищовското село Драгомирово

Разследват полицай от Областната дирекция на МВР-Велико Търново по сигнал на гражданин, че е превозвал крадени животни с микробус, който бил нередовен, защото нямал застраховка "Гражданска отговорност". За случая Стефан Йозов от Свищов е алармирал всички държавни институции, включително главния прокурор, КПКОНПИ, ДАНС, ГДБОП, президента, премиера, посолството на САЩ, ГДНП, Директорът на Дирекция вътрешна сигурност и медиите.

„Получих информация, че на 8 август около 10 часа от стадото пасящо край свищовското село Драгомирово две лица са откраднали 3 овце и ги качили в микробус с регистрационен номер ВТ 4541 КР марка "Пежо", бял на цвят. Водач на микробуса е бил М. Б .- служител към Областната дирекция на МВР- Велико Търново.В микробуса е имало още едно лице. Собственикът на овцете е подал спешно обаждане на тел. 112. Същото е сторила и дъщеря му. Уведомен е и зетят на собственика, който по това време е карал трактор в района на с. Ореш. Трактористът направил заграждение на пътя Драгомирово - Ореш, като е искал да спре микробуса, в който се намирали овцете. Водачът на буса успял да премине през заграждението и се отправил към Свищов. М.М.М. от с. Ореш се отзовал на апела за помощ и тръгнал след буса”, пише в сигнала Йозов.

Той твърди, че полицаи спрели микробуса около 11 часа на входа за Свищов , но в него нямало овце, а два коня и фекалии от овцете. Бусът е нямал застраховка "Гражданска отговорност" и превозен билет.

„М.М.М. с дъщерята на собственика намерили откраднатите овце  изоставени в района на бившият стадион на химическия комбинат „Свилоза“ и сигнализирали на полицията в Свищов, за да отидат на мястото и да направят оглед на престъплението като съставят необходимите документи. Полицията не отишла на местопрестъплението и не са съставени необходимите документи съгласно НПК”, казва още Йозов. Към сигнала той е приложил снимка на изоставените овце и на микробуса.

По случая е образувано дисциплинарно производство срещу въпросния полицай, който е служител на Областната дирекция на МВР във Велико Търново. Случаят се изяснява, коментираха от ръководството на Дирекцията.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов