Първи българо-румънски пленер по изобразително изкуство започва в Елена - velikotarnovo.utre.bg

Първи българо-румънски пленер по изобразително изкуство започва в Елена

19 август 2019, 08:00 | Мария Христова
  • Снимка:
    община Елена

Проявата е в рамките на проекта „Култура във вечността“ на Общините Елена и Меджидия

Първи българо-румънски пленер по изобразително изкуство започва на 20 август в Елена. Пленерът е в рамките на проекта „Култура във вечността“ на Общините Елена и Меджидия, финансиран по програма за трансгранично сътрудничество „Interreg V-A Румъния - България 2014-2020 г.“.

Целта на пленера е да осигури трайна устойчивост на резултатите от проекта - насърчаване на културата чрез изкуството и пренасянето й в бъдещите поколения. В събитието участниците от двете общини - Елена и Меджидия ще могат да придобият най-добрите практики на живописта, ще имат възможност да работят на открито и на закрито, професионални художници ще им представят най-добрите техники за рисуване. Пленерът по живопис ще завърши с изложба, а участниците ще дарят картините на Община Елена за фонда на новата художествена галерия, която ще се помещава във възстановено по проекта изгоряло училище в центъра на града. В рамките на събитието ще бъде организирана обиколка сред природата за творческо вдъхновение на участниците.

Изложбата, която ще сложи края на пленера, ще бъде открита на 23 август от 10.30 ч. в Туристическия информационен център в Елена. Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета