СК „Спидуей” иска да възстанови мотопистата в Леденик

Спорт

19-08-2019, 14:31

Снимка:

pixabay

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

На терена ще се организират и провеждат тренировки и състезания

Да възстанови мотопистата в село Леденик и да възроди състезанията на нея, иска от община Велико Търново Спортен мото клуб „Спидуей”. Т.нар. мото стадион „Янтра” в селото е изграден през 1971 г. и до 1990 г. на него са се провеждали мотоциклетни състезания, включително и с международно участие. Сега клубът иска да възстанови терена и да върне славата му. За целта от „Спидуей” предлагат да изградят ограда на комплекса, като пистата допълнително ще бъде отделена от зрителите с буферна зона, обособена с двуредна ограда. Мотористите искат съоръжението да им бъде отстъпено под наем за срок от 10 години, като през този период те ще се грижат и за футболния терен, на който ще продължат своите тренировки и срещи футболистите от региона.

От мото клуба са решили да изградят за своя сметка и съблекални с душове, които да се ползват и от футболистите с допълнителна уговорка. Ще има помещение за охрана, паркинг за мотори, ще се закупят трактор и поливачка за поддръжката на трасето. Общо от „Спидуей” изчисляват инвестицията си между 250 000 и 300 000 лв.

На предстоящото заседание на Великотърновския общински съвет ще бъде обсъдено предложението на кмета инж. Даниел Панов мото клубът да наеме за 10 години мотопистата в Леденик при месечна наемна цена от 52,40 лв. Кметовете на Леденик и съседното с. Шемшево са дали положително становище относно инвестиционното намерение на спортистите.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов