Пет пъти е намалял размерът на неразплатените задължения на община Велико Търново

Мисия

29-08-2019, 13:23

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Признанието дойде от общински съветници

Пет пъти по-нисък е размерът на неразплатените задължение на община Велико Търново, сравнено три години назад. Това заяви днес общинският съветник от Реформаторския блок Мария Илчев на редовното заседание на местния парламент.

„Не може да не отчетем фактът, че преди три години тези задължения са били в размер на 3,9 млн. лв., а сега са 887 000 лв. Това е най-ниското дългово ниво на Общината, с което приключва мандатът.” – каза Илчева.

Стоян Витанов от групата на БСП призна, че винаги е поставял финансистите на Великотърновска община в топ 3 на общинските финансисти в държавата, но побърза да разкритикува управата, че приходите от местни дейности са по-ниски в сравнение на същия период на 2018 г.

„Дори ваши колеги признават, че Общината никога не е имала такъв бюджет – от 61 млн. лв. за миналата година до над 90 млн. лв. през настоящата. Знам, че сте опозиция, но да гледаме реално на свършеното – километри инфраструктура, както и ремонти, чакали с години, сега се реализираха. Доволен съм от финансовата дисциплина в общината и съм горд, че нашите финансисти обучават общинските администрации по време на семинарите, организирани от Националното сдружение на общините.” – подчерта Даниел Панов.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов