Засилват контрола във великотърновските паркове заради вандалски прояви

Мисия

29-08-2019, 14:06

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Предстои монтиране на камери в „Зона В”, „Колю Фичето” и „Света гора”

Кметът на община Велико Търново инж. Даниел Панов е провел разговор с ръководството на Областната дирекция на МВР за засилване на контрола в местните паркове и зони за отдих. Причината е зачестилите вандалски прояви. За съжаление, извършителите трудно се разкриват, защото действат предимно през нощта. Последните случаи на рушене на общинско имущество е в парк „Света гора”, където има счупени маси. Те ще бъдат подменени от фирмата и изпълнител, редом с амортизираните, тъй като вредата е в рамките на гаранционния период, съобщи кметът.

56 камери за видеонаблюдение работят на обществени места на територията на старата столица. Сигналът им се предава едновременно в Общината и в Областната дирекция на МВР. Камери има в парковете „Картала”, „Марно поле”, „Бузлуджа” и „Чолаковци”. Предстои монтиране на видеонаблюдение в парковете „Колю Фичето”, „Света гора” и „Зона В”.

Пет обществени тоалетни стопанисва Общината, като в момента се ремонтира тази в парк „Никола Габровски”. Тя ще е готова до края на септември и ще се поддържа от ОП „Зелени системи”. Тоалетната над Халите е затворена с решение на Великотърновския общински съвет след внесена подписка от живущи в близост. Обществената тоалетна под Пощата, която беше основно ремонтирана, е станала обект на вандализъм и също е затворена. За нея са проведени няколко процедури за отдаване под наем, но са провалени заради липса на кандидати.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов