Два сребърни медала за Венера Гитева и Никол Христова от „Съзвездия в Несебър”

Велико Търново Лайф

30-08-2019, 10:29

Снимка:

личен архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Те се състезаваха с 1 000 участници от 10 държави

Пореден  успех  на конкурсна  сцена  завоюваха възпитаниците на вокалния педагог Петя Кръстева това лято. На деветото издание на Международния фестивал - „Съзвездия   в  Несебър” над 1000 участника от  10 страни се състезаваха в различни категории и направления на изкуството.

В направление вокал се изявиха представители на Полша, Армения,  Беларус, Грузия, Канада, Молдова, Русия, Великобритания, Украйна и България.

Венера Гитева от Вокална Школа „Best  Singers” се състезава в група до 10 г. и спечели Сребърно отличие за артистичното си представяне. Тя  изпълни песен на роден език „Един срещу друг” – хит на младата звезда Михаела Маринова, и песен на испански от репертоара на Дженифър Лопес  -  „Que  hisiste”. Това е поредно отличие за нея този творчески сезон, в който тя се изявява много успешно, както като солов изпълнител , така и в дует.

Никол  Христова - 11г., е възпитаничка на класа по поп и джаз пеене на  Петя Кръстева  в СУ „Емилиян Станев” и вече 4 години много успешно  представя родното училище на конкурсна сцена . Тя се състезава във втора група 11-13г. и сред много силна конкуренция успя да завоюва Сребърното отличие. Международното жури беше впечатлено от стилното и емоционално изпълнение и на двете песни –баладата „Пътят” на  победителката в първия сезан на „Гласът на българия” Стелияна   Христова и руския  хит на Полина Гагарина „Кукушка”.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов