Ново осветление изградиха на паркинга на стадиона в Дебелец

Мисия

31-08-2019, 10:00

Снимка:

кметство дебелец

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Ремонтирани са съблекалнята и санитарните възли на „домакините“

Ново осветление е изградено на паркинга на Градския стадион в Дебелец. Строително-монтажните работи включват доставка и монтаж на пет броя стоманобетонни стълбове, осветителни тела – прожектори, над 200 метра проводник за новото трасе, рогатки, конзоли и други елементи. За реализирането на дейностите Кметство Дебелец планира разход от 4 000 лева, който бе одобрен в бюджета му в началото на годината в съответния параграф.
Тази година бе извършен и ремонт в съблекалня и санитарни възли на „домакините“, след като миналата бяха обновени помещенията за „гостите“. Сменена е входната врата на обекта. Ремонт бе извършен на централната трибуна, подменени бяха седалките. От лятото на 2018 година ФК „Ботев Дебелец“ е с официална регистрация. Освен отбора на мъжете имаме сформирани три детски тима за Футбол 5, Футбол 7 и Футбол 9. За тях бяха закупени екипи, топки и други тренировъчни пособия. Допълнително бяха изработени нови футболни врати за нуждите на малките играчи, редовно се подменят мрежите. На терена на Градския стадион в Дебелец се играят срещите на нашите отбори, юношите на „Етър – В. Търново“ и някои мачове на НВУ „Васил Левски“.
С различни мероприятия през 2019-а отбелязахме 100 години организирано спортно движение в града. Кулминацията на проявите, която ознаменува годишнината, бе „Мач на звездите“. В емоционалния сблъсък един срещу друг излязоха отборът на ветераните на ФК „Ботев“ – Дебелец и момчетата от настоящия тим. Демонстративен мач направиха бъдещите надежди на футбола в Дебелец.
След обновяването и модернизирането на спортната база в Дебелец, многократно се подобриха възможностите за практикуване на различни спортове в града. По този начин се надгради и наличната инфраструктура, подобриха се възможностите за достъп до съоръжението за ефективно използване на съществуваща общинска спортна база. В момента погледът ни е насочен към обновяване на пистата около терена и усъвършенстване на поливната система за по-качествена и ефективна поддръжка на зелената площ.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)