Обявиха допълнителен прием за акушерки във Велико Търново

Мисия

31-08-2019, 14:00

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Крайният срок е 10 септември

Допълнителен прием за останалите незаети 10 места за акушерки обявиха от филиала на Варненския медицински университет във В. Търново. Желаещите да кандидатстват могат да подадат своите документи на място или онлайн на официалната страница на вуза. Това трябва да стане до 10 септември, като изпитът е на следващия ден и представлява тест по биология. В своята подготовка кандидатите могат да се възползват и от справочник, който е наличен за закупуване в библиотеката на филиал. Студентите имат възможност да стажуват в МОБАЛ “Д-р Стефан Черкезов”във В. Търново, горнооряховската болница и в други лечебни заведения.
Обявените места за специалността “Акушерка” тази година са 20. За “Медицинска сестра” отпуснатите 22 бройки вече са попълнени.

Първият випуск на филиала завърши с общ успех Много добър. Дипломирали са се 33 жени, повечето от които са на средна възраст. Тъй като откриването на филиала е било дълго очаквано от тях, те са се включили в процеса на обучение с голям ентусиазъм, желание и осъзнатост. Близо една трета от тях вече са започнали работа по специалността. И във втория випуск се очертава студентите изцяло да са от нежния пол.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов