Настолната игра „2030“ донесе награда на Гимназията по туризъм

Мисия

31-08-2019, 15:00

Снимка:

ПГ по туризъм

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Посланието в края на филма за „Грета Тунберг“ провокира активността на младите хора

Учебната компания Boyar dreams е сред победителите в Националния конкурс на тема „Климатичните промени и бъдещето на нашата планета“. Организатори на надпреварата са Центърът за развитие на човешките ресурси, Информационният център „Европа Директно” – София, и Европейският потребителски център – България.   Конкурсът е посветен на един от основните приоритети на Европейския съюз за периода 2014-2020 година   „Опазване и защита на околната среда и насърчаване ефективното използване на ресурсите“. Този приоритет касае въпросите, свързани с изменението на климатичните условия и опазване на околната среда.  Акцентът бяха темите – опазване на околна среда;  грижа за природата;  екологичен и здравословен начин на живот.  Допустими участници в състезанието са всички училища, работещи по европейски проекти и европейски тематики.

Седем училища са наградени с еколагер от 28 до 30 август в Арбанаси– една професионална гимназия, пет математически гимназии и едно средно училище. Гордост е, че две от наградените училища са от Велико Търново – Гимназията по туризъм и Природо-математическата гимназия.

Учениците от Гимназията по туризъм печелят тази награда шеста поредна година. В деветгодишната история на конкурса няма друго училище, печелило толкова пъти.  В своята кандидатура, озаглавили я „На нас ни пука!“, те представят постигнатите резултати от международни и национални състезания; електронни  пъзели; тестове с QR код и настолната игра „2030“.  Името на играта е годината, в която целите за устойчиво развитие, приети през 2015 година, трябва да бъдат изпълнени.

За еколагера Камелия Лесичкова от IXа клас, специалност „Организация на туризма и свободното време“, направи филм за Грета Тунберг, а другите момичета подготвиха екскурзоводски беседи за някои от историческите обектите в Арбанаси.

В първия ден на еколагера, всички победители трябваше да представят дейността си. Атрактивната презентация на Boyar dreams усмихна всички. Посланието в края на филма за „Грета Тунберг“ провокира активността на младите хора.   Четири момичета са в Арбанаси – Надежда Кочева и Никол Кулова от IXа клас, специалност „Организация на туризма и свободното време“; Гергана Терзиева и Красимира Георгиева от Хв клас, специалност „Туристическа анимация“.

Ръководител на учебната компания Boyar dreams е инж. Славка Проданова, учител по икономически предмети.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов