"Етър" привлече френския нападател Крис Гади

Спорт

31-08-2019, 17:21

Снимка:

ФК Етър

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Французинът подписа днес договор с „виолетовите” до 15 юни 2020 г.

„Етър” направи трансферен удар, като привлече нападателя Крис Гади. Французинът подписа днес договор с „виолетовите” до 15 юни 2020 г.

Крис Гади е роден на 9 април 1992 г. и е юноша на „Олимпик” (Марсилия), като има три мача и с първия отбор. После играе в „Булон”, а от 2013 г. е в България, като последователно защитава цветовете на „Локомотив” (Пловдив), „Берое”, „Спартак” (Плевен) и „Септември”. Общо в България има изиграни 109 мача, в които е отбелязал 29 попадения. Има 16 мача и 2 гола за националните отбори на Франция U17 и U18.

Силните му игри и головете за „Септември” доведоха до интерес към него, като през януари т.г. бе трансфериран в египетския „Петроджет”.

„Етър” е голям клуб с чудесни фенове, за мен това е добра стъпка в развитието на кариерата ми”, коментира Крис Гади минути, след като подписа договор с „болярите”. Тепърва той ще бъде картотекиран в БФС и „Етър” няма да може да разчита на Гади за днешния мач, но нападателят ще бъде на линия още от следващия кръг.

 

Крис Гади: „Амбициран съм да вкарам много голове за „Етър”

 

Френският нападател Крис Гади даде първото си интервю като играч на „Етър” минути след като подписа едногодишен договор с „виолетовите”.

„За мен този трансфер е добра стъпка в кариерата ми, защото „Етър” е голям клуб с чудесни фенове. През пролетта играх за египетския „Пертроджет”, но от „Етър” потърсиха моя мениджър. „Етър” отдавна проявява интерес към мен, още когато играех за „Спартак” (Плевен), но ето че сега нещата се случиха.

Договорът ми е до 15 юни 2020 г. Моята амбиция е да изиграя с виолетовия екип много мачове и да вкарам много голове. Основният ми пост е нападател, но мога да играя и като крило. „Етър” е от големите клубове в България, знам за него, че е дал много големи футболисти. Сегашните играчи също са много добри и затова съм тук.

Основната ни цел е да запазим мястото си в Първа лига, мястото на „Етър” е в елита. Надявам се да вкарам много голове през сезона.”

 

 

 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)